پایگاه خبری ایلام رویداد

 سرپرست سازمان مدیریت و برنامه ریزی ایلام؛

آمار، مبنا و پیش نیاز نظام برنامه ریزی است

۱۴۰۱/۰۸/۰۲ ۲۲:۳۰ چاپ

ایلام رویداد | سرپرست سازمان مدیریت و برنامه ریزی ایلام گفت: با توجه به اینکه آمار، مبنا و پیش نیاز نظام برنامه ریزی است لذا  هر چه آمار و اطلاعات علمی، دقیق و بهنگام باشد تصمیم گیری ها و برنامه ریزی ها بهتر و دقیقتر انجام می شود.

به گزارش ایلام رویداد؛ دکتر امین دوست محمدی در برنامه تلویزیونی افق روشن که در سیمای مرکز ایلام تهیه و پخش شد ضمن تبریک فرارسیدن اول آبان ماه روز ملی آمار و برنامه ریزی، اظهار داشت: آماری که در سازمان تولید می شوند علاوه بر پایایی و روایی لازم فارغ از هر گونه جهتگیری و سود گیری، ملاحظات قومی، قبیله ای، منطقه ای و سیاسی با استفاده از ابزارهای دقیق و روش های نوین می باشند.
وی در خصوص نظام برنامه ریزی افزود: منظور از نظام برنامه ریزی، نظامی دقیق با رویکردی هوشمند و مستمر است که در پروسه اهداف، سیاست ها، برنامه ها، شیوه ها و ابزار ها لحظه به لحظه از ما می پرسد که چه کسی می خواهد انجام بدهد؟ چه زمانی می خواهد انجام دهد؟ چی چیزی می خواهد انجام دهد؟ چگونه می خواهد انجام دهد؟

سرپرست سازمان مدیریت و برنامه ریزی ایلام گفت: سازمان در استان ایلام از لحاظ مدیریتی آن گونه که باید تفاوت بین نظام برنامه و برنامه ریزی توجه نشده، در حالی که برنامه به تمام الگوها و چارچوب های هدفمند و پیش بینی پذیر می باشد اما برنامه ریزی یعنی هوشمند شدن برنامه،  لحاظ کردن مدیریت زمان و موضوع، در نظر گرفتن آسیب ها و فرصت ها و داشتن منطق تقدم و تأخر در مورد پروژه هاست.

وی ادامه داد: رویکرد سازمان در دوره جدید بدنبال برنامه ریزی دقیق و هوشمند نمودن برنامه ها و همچنین لحاظ کردن مدیریت زمان و موضوع، در نظر گرفتن آسیب ها و فرصت ها و داشتن منطق تقدم و تأخر در مورد پروژه هاست.

دکتر دوست محمدی با بیان اینکه در جوامع پیشرفته رابطه مستقیمی بین آمار صحیح و نظام برنامه ریزی دقیق و مدیریت علمی وجود دارد، گفت: آمار صحیح و بهنگام و نظام برنامه ریزی دقیق دو بازوی توانمند مدیریت علمی هستند.

وی تصریح کرد: امکان ندارد که ادعای مدیریت علمی داشته باشیم اما از نظام برنامه ریزی دقیق برخوردار نباشیم و یا ادعا کنیم که نظام برنامه ریزی دقیق و هوشمند داریم اما آماری صحیح و بهنگام نداشته باشیم.

سرپرست سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان با اشاره به ابلاغ سیاست‌های کلی برنامه هفتم توسعه، توسط مقام معظم رهبری و دستور رئیس‌جمهور محترم مبنی بر آغاز رسمی تدوین برنامه هفتم توسعه در دولت سیزدهم، گفت: برنامه هفتم توسعه آخرین برنامه توسعه ای است که در سند چشم انداز در نظر گرفته شده با توجه به رویکرد سازمان در پیگیری میزان جذب اعتبارات، نظارت عملیاتی بر طرح ها و پروژ های عمرانی، تولیدی و اشتغالزایی و همچنین تحقق تکالیف دستکاه های اجرایی، در طول اجرای این برنامه به سطح قابل قبولی از توسعه یافتگی و عدالت اجتماعی خواهیم رسید.

در نظام برنامه ریزی آمار کاذب وجود ندارد
وی بیان داشت: در نظام برنامه ریزی آمار کاذب وجود ندارد اما به دلیل عدم اشرافیت برخی از کارشناسان و استفاده نامتناسب از فرمول ها بعضی اوقات تناقض به وجود می آید بعنوان مثال جمعیت در سن کار استان ایلام در حال حاضر ۴۴۶ هزار نفر می باشند و جمعیت فعال استان متشکل از شاغلین ۱۴۵ هزار نفر و بیکاران در جستجوی کار ۱۰ هزار نفر هستند.

دوست محمدی عنوان کرد: یکی از مؤلفه های مهم بازار کار که در کنار نرخ بیکاری قابلیت تفسیر دارد، نرخ مشارکت اقتصادی است. بر اساس  آمار منتشره مرکز آمار ایران، نرخ مشارکت اقتصادی در استان ایلام معادل ۳۴ درصد است به عبارتی از هر ۱۰۰  نفر در سن نیروی کار استان ظرفیت اقتصادی استان قابلیت تأمین اشتغال برای ۳۴ نفر دارد.

انتهای پیام/

نویسنده:
سارا میری
همرسانی کنید:

نظر شما:

security code

طراحی و پیاده سازی توسط: بیدسان