پایگاه خبری ایلام رویداد

سرپرست سازمان مدیریت و برنامه ریزی ایلام؛

اقتصاد ایلام تنها یک سوم ظرفیت اشتغال استان را تأمین می کند

۱۴۰۱/۰۸/۰۵ ۱۳:۳۹ چاپ

ایلام رویداد |سرپرست سازمان مدیریت و برنامه ریزی ایلام گفت: برای بررسی وضعیت اقتصاد استان باید وضعیت GDP، نرخ مشارکت اقتصادی و نرخ تورم تعیین شود، بررسی سه مؤلفه مذکور نشان می هد که وضعیت اقتصادی فقط یک سوم ظرفیت اشتغال استان را تأمین می کند.

به گزارش ایلام رویداد؛امین دوست محمدی سرپرست سازمان در همایش روز ملی آمار و برنامه ریزی اظهار داشت: در سال ۱۴۰۰ بر اساس آخرین آمار رسمی منتشر شده میزان ارزش افزوده استان از فعالیت های اقتصادی به قیمت ثابت با نفت ۱۰۵ هزار میلیارد تومان بوده که ۶۷ درصد در حوزه استخراج نفت و۳۳ درصد ارزش افزوده غیر نفتی است.

وی افزود: بر اساس تعریف GDP (مجموع کالا و خدمات تولید شده و نهایی شده) ۶۷ درصد تولید استان که در حوزه اقتصاد نفتی است به دلیل عدم نهایی و عدم فرآوری شدن آن در استان و به عبارت دقیق تر سیکل ناقص اقتصاد نفت استان، عملا تاثیری بر ارزش افزوده استان ندارد.

این مقام مسئول با بیان اینکه رابطه مستقیمی بین ارزش افزوده و منابع اعتباری وجود دارد، اضافه کرد: ۵۳ درصد ارزش افزوده کشور در ۵ استان برخوردار شامل استان های تهران، بوشهر، خوزستان، اصفهان و خراسان رضوی تأمین می شود همچنین ۶۶ درصد منابع اعتباری کشور و درآمدها اعم از جرائم، مالیات، عوارض آلایندگی و خدمات ثبتی و قضایی در همین استانها تأمین می گردد.

وی ادامه داد: همچنین رابطه مستقیمی بین تخصیص اعتبارات و تحقق زیرساخت های طرح های عمرانی،  واحدهای تولید و اشتغالزایی وجود دارد.

دوست محمدی با اعلام اینکه سازمان مدیریت و برنامه ریزی بزودی جهت گیری های سیاستی خود در راستای سیاست های حمایت از بازار و کاهش نرخ تورم را به دستگاه های اجرایی ابلاغ می کند، گفت: خوشبختانه طی یکسال گذشته آمار این را نشان می دهد که تکانه های اقتصادی کمترین تاثیر را بر اقتصاد استان گذاشته است.

وی در ادامه در خصوص برنامه هفتم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی، گفت: سند چشم انداز ۲۰ ساله نظام جمهوری اسلامی در سال ۱۳۸۴ ابلاغ شد و برنامه هفتم آخرین برنامه از سند مذکور می باشد.

سرپرست سازمان مدیرت و برنامه ریزی ایلام اضافه کرد: در طول اجرای برنامه اول تا ششم تنها ۳۵ درصد شاخص های مورد نظر تحقق یافته لذا باید برنامه ریزی ها بگونه ای انجام گیرد که در زمان اجرای این برنامه به سطح قابل قبولی از توسعه یافتگی، دموکراسی دینی، عدالت اجتماعی، امنیت اجتماعی و… برسیم.

لازم به ذکر است؛ در پایان از معاونین و کارشناسان آمار و برنامه ریزی و آمارگیران با اهداء لوح تقدیر بعمل آمد.

انتهای پیام/

نویسنده:
سارا میری
همرسانی کنید:

نظر شما:

security code

طراحی و پیاده سازی توسط: بیدسان