به گزارش ایلام رویداد؛دکتر احمدی، سرپرست اداره کل دامپزشکی استان گفت:از راههای ارزشمند و بیبدیل ارتقاء فرهنگ و سلامت مواد غذایی، مردمیسازی آن در یک طرح و تحرک چند جانبه است. نهادهای دینی و اجتماعی با نفوذ گفتاری و رفتاری خود به سلامت جامعه یاری رسانند.
به گزارش روابط عمومی و فرهنگی اداره کل دامپزشکی استان ایلام در راستای طرح مردمیسازی ارتقاء سلامت و بهداشت مواد غذایی، اولین نشست هماندیشی دامپزشکی و نمایندگان نهادهای دینی و اقشار اجتماعی در ایلام برگزار شد.
این گزارش حاکیست در این جلسه دکتر احمدی سرپرست اداره کل دامپزشکی استان ایلام با اشاره به جایگاه پرورش و صنعت دام که از گذشتههای دور فرصتهای اقتصادی بیشماری برای مردم ایجاد کردهاست گفت : امروز در موضوع ارتقاء سلامت غذا بخصوص مصرف گوشت و فرآوردههای خام دامی برنامههایی در بخش اداری در حال اجراست تا مواد غذایی با بهداشت و سلامت کامل به دست مردم برسد.
وی افزود: در این ارتباط ما با مسائلی عمدتاً بومی به خصوص در موضوع کشتار بهداشتی دامها مواجه هستیم که لازم است طرحهای موجود گسترش کمی و کیفی یافته و از اصل افزایش سرمایهگذاریهای اقتصادی وانسانی استفاده کنیم. به عنوان مثال پشتیبانی و پیشقدمی نهادهای اجتماعی و اثرگذار مانند جامعۀ طلاب و روحانیون، بسیج، ایثارگران، جهادگران، گروههای جهادی و همچنین دانشگاهیان، فرهنگیان و اصناف و بازاریان در این طرحها و ورود به بحث گفت و گو با مردم برای توجه به بهداشت مواد غذایی و تهیه آن از مراکز مجاز با رعایت استاندارها میتواند به افزایش بهرهوری و کاهش زمان برای اثرگذاری این طرحها کمک کند.
دکتر احمدی افزود: برنامه ارتقاء سلامت بهداشتی غذا در استان باید از حالت مسألهای کیفی به ضرورتی اجتنابناپذیر و فوری بدل و با اجرای برنامههای مختلف و با ارتباط با نهادهای مؤثر جامعه به نوعی دغدغۀ عمومی و مردمی مبدل شود.
دکتر مرتضی شمس معاون پژوهشی مرکز تحقیقات بیمارهای مشترک انسان و دام دانشگاه علوم پزشکی ایلام نیز در این جلسه با اشاره به اینکه یکی از بخشهای فعال در این دانشگاه مرکز بیماریهای مشترک است گفت: از بیش از ۱۷۰۰ بیماری عفونی شناخته شده حدود ۷۰۰ مورد آنها بیماری مشترک بین انسان و دام محسوب می شود.
وی گفت: برخی از زئونوزها یا بیمارهای مشترک انسان و دام به صورت معناداری آمار بیشتری در استان دارند که این امر نشان میدهد برای پرورش و ارتباط پایدار و بی خطر با دام و اطمینان از سلامت آنها و همچنین کشتار بهداشتی دامها و استفاده از فرآوردههای خام دامی سالم نیازمند فعالیت بیشتری در استان هستیم. لازم است نهادهای دولتی و همچنین مردمی در این خصوص اهتمام و ارتباط بیشتری با هم بخصوص در موضوع همکاریهای بین بخشی درحوزه تحقیقات کاربردی داشته باشند.
در این جلسه همچنین حجهالاسلام احمدی ، سردار قاسمی، مهندس داوودی ،آقای شریفیفر و آقای پیری به نمایندگی از جامعه طلاب، روحانیون، رزمندگان، ایثارگران، فرهنگیان، گروههای جهادی و بازاریان استان با استقبال از اجرای چنین طرحهائی مطالبی در خصوص ضرورت حمایت از امر دامپروری در استان و تلاش و مدیریت جهادی درقالب اقتصاد مقاومتی و همچنین استفاده از توان شرکتهای دانشبنیان ، تأکید بر مسأله محوری ، بروز رسانی سیستم های ارتباطی با دامداران ، تأکید بر مخاطرات حوزه دام و دامپزشکی استان وضرورت بازبینی آنها ، ایجاد صنف برای امر کشتار دام و برگزاری کلاسهای آموزشی در این زمینه و بومی سازی قواعد کشور در راستای تقویت سرمایه دامی استان و ارتقاء سلامت غذایی و رضایتمندی مردمی تأکید کردند.
انتهای پیام/