ایلام رویداد |مدیر کل منابع طبیعی وآبخیزداری ایلام گفت: آتش زدن پس مانده محصولات کشاورزی نه تنها آفتی برای طبیعت است بلکه سبب وقوع آتش سوزی های گسترده می شود.
به گزارش ایلام رویداد؛ ابراهیم پیرزادیان اظهار داشت: سوزاندن «پسچر» مزارع یکی از چالشهای عمده ما محسوب میشود و علی رغم تذکرات بسیار به کشاورزان هنوز شاهد آن هستیم که با بی توجهی به خسارت های این کار، اتفاقات ناخوشایندی را رقم میزنند و باعث بروز خسارتها میشوند، این درحالیست که کشاورزان میتوانند با شخم زدن، زمین خود را برای کشت دوم آماده کنند.
وی افزود: اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان به تعامل با شهرداریها، جوامع محلی، دهیاریها و تشکلهای مردم نهاد به منظور کاهش آتش سوزی تاکید دارد.
مدیرکل منابع طبیعی ایلام گفت: مقابله با آتش سوزی قطعا همیاری و همکاری مردم را میطلبد و لازم است در این زمینه فرهنگسازی از سوی رسانهها انجام شود.
پیرزادیان ادامه داد: .حتی اگر در کنار هر درخت یک فرد را برای مراقبت و حراست از آن بگذاریم ولی فرهنگ حفاظت و حراست از طبیعت در کشور نهادینه نشده باشد راه به جایی نمیبریم و به توفیقی دست نمییابیم بنابراین لازم است در زمینه نیاز بشر به طبیعت آگاهیرسانی و اطلاعرسانی شود تا خسارت کمتری به طبیعت و منابع طبیعی وارد شود.
وی اضافه کرد: آتش زدن پس چر محصولات در اراضی کشاورزی براساس ماده ۲۰ ‘قانون هوای پاک’ خلاف قانون است و مرتکبین به جزای نقدی و حبس محکوم خواهند شد.
مدیرکل منابع طبیعی وآبخیزداری استان ایلام گفت: همچنین طبق ماده ۶۸۸ قانون مجازات اسلامی و ماده ۲ و ۲۲ قانون نحوه جلوگیری از آلودگی هوا و ماده ۴۵ قانون حفاظت از جنگلها و مراتع مبنی بر آتش زدن نباتات درمزارع باغات یامجاورجنگل جرم محسوب میشود.
وی خاطر نشان کرد: کشاورزان استان ادوات مکانیزه از قبیل تراکتور، گاوآهن و سمپاش خود را برای کنترل آتش سوزی احتمالی به صورت آماده باش در دسترس داشته باشند.
پیرزادیان یاداورشد: هر ساله به علت آتش زدن بقایای کشاورزی و در برخی موارد انتقال آن به زمینها و جنگلهای اطراف، خسارتهای جبران ناپذیری به محیط زیست و کشاورزی مناطق وارد میشود.
وی در ادامه مهمترین دلایل سوزاندن عمدی پس چر مزارع توسط کشاورزان را، آماده سازی سریع مزرعه برای کشت بعدی و یا نابودی آفات خصوصا حشرات جوانه خوار در فصل بهار عنوان کرد و افزود: در حالی که آتش، نه تنها موجب کاهش حاصلخیزی خاک، افزایش فرسایش آبی و بادی، نابودی میکروارگانیسم های بسیار مفید و آلودگی های هوا می شود؛ بلکه با برهنه شدن سطح خاک، کاهش نفوذ آب باران، ایجاد روان آب های سطحی، افزایش تبخیر و نیاز به آبیاری بیشترر می شود. همچنین این بقایا، نه تنها منابع غذایی مفیدی برای کشت بعدی محصول است بلکه می توان در صنایع مختلف از جمله صنعت چوب و کاغذ، صنعت پرورش گل و گیاه (قارچ)، صنعت تولید انرژی و خود صنعت کشاورزی استفاده گردند.
مدیرکل منابع طبیعی وآبخیزداری ایلام در پایان گفت: آموزش جامعه ی کشاورزان، توسعه صنایع تبدیلی در روستاها، پژوهش های کاربرد پذیر کردن بقایای کشاورزی و تقویت مشوق های دولتی از مهمترین اقدامات لازم در این زمینه می باشد.
انتهای پیام/