پایگاه خبری ایلام رویداد

ایلام رویداد |حجاب در لغت به معنی پوشش پرده و پوشش و حائل بین دو شیء است و در اصطلاح حجاب به معنی داشتن پوشش و ظاهر مناسب و حفظ شرم و حیای زن و مرد و پوشاندن اندام زن به گونه‌ای که برجستگی اندامش نمایان نباشد، است.

حجاب از جمله اموری است که در شرایع پیش از اسلام چون یهود و مسیحیت و مللی چون هند، روم و ایران وجود داشته و از جمله تأسیسات اسلام به شمار نمی‌رود ولی اسلام برای اصلاح وضعیت زمان ظهور خود احکامی را وضع نمود تا با آن، اصلاح و رستگاری دنیا و آخرت آن‌ها تأمین شود.
حجاب زن از آن نظر اهمیت دارد که نه تنها حافظ اخلاق و تجسم تقوی و عفت در سطح جامعه است، بلکه وجود چنین حکمی در اسلام، نوعی بزرگداشت زن مسلمان و محفوظ نگه‌داشتن وی از نگاه‌های مردان است، پس از نظر اسلام، حجاب و حفظ حریم زن، یکی از حقوق زنان است که هم باید خود آن را رعایت کنند و هم مردان به آن احترام بگذارند. و اگر زنان غیرمسلمان آن را حفظ نکنند، مردان در مورد حفظ احترام آنان وظیفه‌ای ندارند، چنانکه در روایتی از رسول خدا (ص) نقل شده که فرمودند: لیس لنساء اهل الذمه حرمه لا بأس بالنظر الیمن ما لم یتعمد ذلک،یعنی زنان غیرمسلمان چون در حریم دینداری و ایمان نیستند، نگاه کردن به آن‌ها تا وقتی به قصد لذت بردن نباشد، اشکال ندارد.
بنابراین مسئله حجاب یکی از مسائل مهم در اسلام است که هم زن و هم مرد باید آن را رعایت کند و هم به آن احترام بگذارند.
واژه هنجار به معنای راه و روش درست آمده است که منظور همان راه نیک است.
واژه ناهنجار به معنای انحراف از راه درست است.
هرنوع رفتار و اخلاق که از اعتدال خارج شود و به عرصه افراط و تفریط کشیده شود ناهنجاری اخلاقی محسوب می شود و ریشه تمام ناهنجاریهای اجتماعی درنحوه عملکرد خانواده است .
براین اساس یکی از فلسفه های اصلی حجاب، پیشگیری از بروز ناهنجاریهای اخلاقی است که باعث حفظ جامعه از خطرات و آسیب ها ی اجتماعی می شود.
از مهمترین آثار حجاب در کاهش ناهنجاری اخلاقی می‌توان به، کاهش قانون گریزی، کاهش چشم چرانی، کاهش خشم و خشونت علیه زنان، کاهش حرص، کاهش بی غیرتی، کاهش جسارت برای ارتکاب گناه، کاهش بی عفتی، کاهش غفلت از خداوند متعال اشاره کرد.

اکثر ناهنجاری های اخلاقی با رعایت پوشش و حجاب از بین خواهد رفت، بی حجابی به تنهایی می توانند ریشه و پایه بسیاری از انحرافات و ناهنجاری های اخلاقی باشد و بدحجابی به عنوان انحراف از هنجارهای اجتماعی است .

شهید مطهری می فرماید:« اولین خاصیت حجاب آرامش روانی است».

در هر جامعه‌ای، عواملی همچون شرایط جغرافیایی و اقلیمی، وضعیت اجتماعی و اقتصادی، موقعیت خانوادگی، تربیتی و شغلی، طرز فکر و نگرش خاصی حاکم است که هریک از اینها بر حُسن رفتار و یا بد رفتاری افراد جامعه تاثیرگذار است .

یکی از مشکلاتی که جوامع امروزی با آن گریبانگیر است گسترش روزافزون ناهنجاریهای اخلاقی است که با مراجعه به آموزه های دینی راه کارهای مختلف جهت کاهش این ناهنجاری ها می توان به دست آورد.

رمزبقاء و سقوط یک ملت ازدیدگاه عقل و تجربه، توجه به ارزشها و هنجارهای اخلاقی است. سلامت فرد و اجتماع نیز در پرتو رعایت قوانین الهی و هنجارهای اخلاقی میسراست

احکام و دستوراتی که در قرآن و روایات آمده، همه بیانگر توجه دقیق اسلام نسبت به سلامت جامعه و فرد می‌باشد و رعایت فرامین الهی باعث سلامت فرد و جامعه می‌شود.
این امر نشان‌دهنده آن است که در دین مبین اسلام با طرح و تأکید حجاب به تمام جوانب شخصیت زن و مرد در اجتماع توجه کرده است و با توجه به آن حجاب را به صورتی متعادل و متناسب مطرح نموده تا جامعه‌ای سالم و به دور از فساد داشته باشیم تا انسان بتواند در کمال مصونیت و امنیت به کارکردها و نقش‌های خویش بپردازد و سیر کمال و سعادت را با پیروی از دستورات و مبانی دینی در جامعه بشری با لطافت معنوی و کمال حقیقی تجربه کند.

انتهای پیام/

نویسنده:
فریبا میرزایی
همرسانی کنید:

نظر شما:

security code

طراحی و پیاده سازی توسط: بیدسان