ایلام رویداد |استان ایلام یکی از استانهای محروم کشور است که با آمار بالای تورم و بیکاری، مردم را با مشکلات اقتصادی زیادی مواجه کرده است.
در چنین شرایطی، بسیاری از مردم به امید کسب درآمد بیشتر، از ماه ها پیش به سمت سرمایهگذاری در پروژههای ارز دیجیتال جذب شده اند. .
پروژه لاکسون یکی از این پروژههای ارز دیجیتال است که در اواخر سال 1401 در ایلام آغاز به کار کرده است.
این پروژه ادعا میکرد که با استفاده از رباتهای ترید، میتواند سود تضمینی 100 درصدی در ماه را به کاربران خود ارائه دهد.
لاکسون از همان ابتدا با تردیدهای زیادی مواجه شد. بسیاری از کارشناسان معتقد بودند که این پروژه یک طرح پانزی است، در نهایت سرمایهگذاران خود را متضرر خواهد کرد.
با این حال، تبلیغات گسترده پروژه لاکسون و امید مردم به کسب درآمد بیشتر، باعث شد که این پروژه در مدت زمان کوتاهی به محبوبیت زیادی در بین مردم ایلام دست یابد.
در روزهای گذشته، علی رغم هشدارهای متعدد رسانه های محلی و عدم توجه اکثر سرمایه گذاران ، پروژه لاکسون با تعطیلی ناگهانی که آن را تعطیلات سالیانه و استراحت کارمندان نامید، سرمایهگذاران خود را دچار اضطراب کرد، که اگر این تعطیلیِ طبق قول ادمین های مجازی گروه های تلگرامی لاکسون به درازا بکشد، قطعا سرمایه هنگفت بیش از ده هزار میلیاردی سرمایه گذاران ساده ی ایلام برباد خواهد رفت .
چند نکته در خصوص تایید کلاهبردار بودن پروژه ی لاکسون :
١)عدم شفافیت و عدم ارائه اطلاعات کافی به کاربران: پروژههای کلاهبرداری معمولاً اطلاعات کافی در مورد خود و نحوه کارشان به کاربران ارائه نمیکنند.
٢)وعدههای غیرواقعی و سودهای تضمینی: پروژههای کلاهبرداری معمولاً با وعدههای غیرواقعی و سودهای تضمینی، کاربران را جذب میکنند. این امر باعث میشود که کاربران بدون تحقیق کافی، سرمایه خود را در این پروژهها قرار دهند.
٣-استفاده از ساختار هرمی: پروژههای کلاهبرداری معمولاً از ساختار هرمی برای جذب سرمایهگذاران جدید استفاده میکنند. در این ساختار، کاربران برای کسب درآمد بیشتر، باید افراد جدیدی را به پروژه دعوت کنند. این امر باعث میشود که پروژه به سرعت رشد کند و به نظر برسد که سودآور است.
نقش اقتصاد کشور در کلاهبرداریهای ارز دیجیتال
اقتصاد کشور نیز نقش مهمی در کلاهبرداری های ارز دیجیتال ایفا میکند. تورم افسار گسیخته ای که حاصل مدیریت ناکارآمد کشور است و همچنین آمار بالای بیکاری باعث شده که مردم به امید کسب درآمد بیشتر، به سمت سرمایهگذاریهای پرریسک جذب شوند و این امر، زمینه را برای کلاهبرداریهای ارز دیجیتال فراهم کرده است.
امیدواریم به هر نحوی که شده، با کمک و قولی که دادستان استان برای ورود به این پرونده و شناسایی سرشاخه های اصلی آن داده، لااقل، اصل سرمایه افرادی که توسط برخی مدیران و کارکنان عالی رتبه ی برخی ادارات و یا فعالین اقتصادی مطرح استان، جذب لاکسون شده اند، برگردد.
طبق اطلاعات واصله اکثریت مردم با امید کسب جایزه یکسالگی لاکسون و سود بیشتر، تمام پس انداز خود، خودرو و بعضاً خانه هایشان را نیز حراج کرده اند، وام گرفته اند و یا از چندین نفر قرض کرده و بدهکار هم شده اند.
علاوه بر لاکسون چندین پروژه دیگر با نام های متفاوت، اما با کارکرد یکسان نیز در استان شروع بکار کرده اند، که امید است لااقل با عبرت گرفتن از لاکسون، این پروژه ها با آگاهی و عدم استقبال مردم، با شکست مواجه شوند.
راهکارهای مقابله با کلاهبرداریهای ارز دیجیتال در آینده
از همان اوایل ورود این پلتفرمها به میان مردم، بایستی پلیس فتا و دادستانی با جدیت بیشتر و اشاره مستقیم به برنامه های مشکوک، برای مقابله با کلاهبرداریهای ارز دیجیتال، اقدامات مختلفی انجام می دادند.
آموزش مردم در مورد خطرات سرمایهگذاری در ارزهای دیجیتال، نظارت بر پروژههای ارز دیجیتال، درخواست شفافیت در این پروژهها از سوی گردانندگان و...
طی چند ماه اخیر پلیس فتا در خصوص سرمایه گذاری در زمینه ارز دیجیتال، در فضای مجازی هشدار داد، ولی بهتر این بود که اسم برنامه های مشکوک از نظر این مرکز نیز در اطلاعیه های آن برده می شد.
در نهایت، مردم باید توجه داشته باشند که سرمایهگذاری در ارزهای دیجیتال یک سرمایهگذاری پرریسک است.
بنابراین، قبل از سرمایهگذاری در هر پروژه ارز دیجیتال، باید تحقیقات کافی انجام داده و ریسک سرمایهگذاری را به درستی ارزیابی کرد.
انتهای پیام/