پایگاه خبری ایلام رویداد

ایلام رویداد |معاون سلامت اداره‌کل دامپزشکی ایلام گفت: فعالیت حشرات ناقل بیماری های دامی زبان آبی و تب خونریزی دهنده کریمه-کنگو در فصل گرما تشدید می‌شود.

به گزارش ایلام رویداد؛ الهام جم زاده اظهار داشت: با توجه به شروع و تشدید فعالیت حشرات ناقل بیماری های دامی به ویژه بیماری لمپی اسکین ،زبان آبی،تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در این راستا لازم است نکاتی مهمی را خدمت دامداران عزیز استان و هشدارباش برای دامپزشکان بخش خصوصی جهت آگاهی و اقدام به موقع در بروز بیماری اعلام کنم.

وی افزود: بیماری زبان آبی یک بیماری ویروسی غیر واگیر عفونی و منتقل شونده توسط ناقلین هست که گاو و گاومیش را درگیر می کند مخصوصا درشتر که اکثرا بدون علائم بالینی هست.

معاون سلامت اداره‌کل دامپزشکی ایلام گفت: ولی ممکن است علائم بیماری از قبیل تورم سر صورت، تب ۴۲درجه،ترشح بیش از حد بزاق،افسردگی،تنگی نفس،همچنین پرخونی و تورم پوزه لب ها وگوش ها، مشاهده خونریزی و زخم ونکروز در نقاط دهان ویک سری علائم پرخونی در نوارتاج سم و زیر بغل و همچنین نقاط دیگر دیده شود.

جم زاده عنوان کرد: باتوجه به اینکه بیماری زبان آبی عامل آن پشه هایی به نام کولیکوئیدس هستند، بنابراین عواملی مانند بارندگی و دما و رطوبت در افزایش فعالیت و افزایش جمعیت حشرات ومتعاقبا بروز عفونت در دام های حساس را دارد.

وی افزود: اکثر حشرات این خانواده گاو را میزبان خود ترجیح می دهند اصولاً گاو و گوساله به عنوان مخزن و عامل تشدید کننده بیماری است ،بنابراین پرواربندی گوساله به عنوان منابع پر خطر بایستی در برنامه مراقبت و کنترل بیماری مد نظر کارشناسان دامپزشکی باشد.

معاون سلامت اداره‌کل دامپزشکی ایلام در رابطه با نکات مهمی که بایستی در پیشگیری و کنترل این بیماری داشته باشیم گفت: باتوجه به اینکه بیماری زبان آبی درمان موثری ندارد بنابراین ما باید براساس رعایت موارد و اصول امنیت زیستی از قبیل تشدید موارد قرنطینه و بهداشتی در مناطق مبتلا ،پایش و مراقبت مستمر در جمعیت حساس به ویژه در شعاع ۱۰۰کیلومتری نوار مرزی به خصوص در زمان افزایش فعالیت پشه های ، واگر موردی داشتیم نمونه برداری و ارسال سریع به آزمایشگاه مرجع و کاهش جمعیت پشه ها با سمپاشی جایگاه دام و اصطبل ها،و همچنین کنترل نقل و انتقال دام به ویژه در مناطق مرزی و آموزش به دامداران در این خصوص، و آموزش به همکاران شاغل در بخش خصوصی از نکاتی است که باید رعایت شود.

وی تصریح کرد: این بیماری فاقد هر گونه علائم بالینی خاصی است. لازم است همه ی مردم با توجه به گرم شدن هوا و شروع فصل تکثیر فعالیت کنه ها که برخی بیماری ها از جمله بیماری تب کریمه کنگو که ابتلای آن زیاد است، نسبت به رعایت نکات بهداشتی و پیشگیری هوشیار باشند و لازم است دامداران ما با حذف کنه ناقل بیماری از طریق سمپاشی و حمام دادن دام ها، وضدعفونی کردن از ابتلای بیماری جلوگیری کنند.

دکترالهام جم زاده خاطر نشان کرد: خودداری از له کردن کنه ها با دست که باعث انتقال بیماری می شود وهمچنین یکی از علت های بروز بیماری مصرف گوشت هایی است که در مراکز غیر مجاز و کشتار غیر مجاز تهیه می شود، حتما مردم بایستی گوشت خود را از مراکز مجاز که مهر و لیبل دامپزشکی دارند خریداری کنند.

وی تاکید کرد: بعد از خرید گوشت باید آن را بدون حفاظ و پوشش در دمای یخچال به مدت ۲۴ ساعت و برای جگر ودل وقلوه بایستی به مدت ۴۸ساعت در دمای یخچال باشد که عامل بیماری و آلودگی اگر دارد در این دما از بین رود.

انتهای پیام/

نویسنده:
سارا میری
همرسانی کنید:

نظر شما:

security code

طراحی و پیاده سازی توسط: بیدسان