ایلام رویداد |دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان ایلام با تأکید بر ضرورت شناخت دقیق آسیبهای اجتماعی گفت: آموزش مستمر را مؤثرترین راهکار برای پیشگیری و درمان آسیبها می باشد.
به گزارش ایلام رویداد؛حجتالاسلام محمود حاتمی در جلسه شناسایی آسیبهای اجتماعی، جرائم و دعاوی با تأکید بر ضرورت تحلیل عالمانه آسیبهای اجتماعی، اظهار داشت: اصل امر به معروف و نهی از منکر دقیقاً همین است که تبیین شاخصهای مثبت جامعه تبیین و منکرات بر پایه شناخت، آموزش و درمان اصلاح کردند.
وی افزود: نخستین گام در درمان آسیبها، تشخیص درست ناهنجاریهای اجتماعی است.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان تاکید کرد: نگاه صرفاً گزارشی و تبلیغاتی به موضوعات اجتماعی نه تنها فایده ندارد بلکه اثرگذاری را نیز از بین میبرد.
وی بیان داشت: اگر نیت ما خالصانه برای رفع مشکلات مردم باشد، خداوند هم ما را کمک و یاری میکند و هم مسیر را برای ما روشن میسازد.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان با تأکید بر نقش روحانیت، معلمان، اساتید دانشگاه و قضات در کاهش آسیبها خاطرنشان ساخت: آموزش باید مستمر، کاربردی و متناسب با مخاطب باشد. یادم هست معلم ورزش ما در کلاس سوم ابتدایی آموزش نماز میداد و همین اقدام خدا پسندانه یعنی تبلیغ دین در جای خودش.
وی مهمترین راهکار کاهش آسیبهای اجتماعی را آموزش دانست و تصریح کرد: اگر یک سارق را تنها مجازات کنیم، امکان بازگشت او به جرم وجود دارد؛ اما اگر آموزش ببیند، شخصیت او ترمیم شده و جایگاه اجتماعی در جامعه تبیین شود، احتمال اصلاح او به مراتب بیشتر است.
حجتالاسلام حاتمی با اشاره به اصل تغییر از پایین به بالا یادآور شد: فرهنگسازی در محلهها باید از پایینترین سطوح شروع شود.
وی سه مرحله امر به معروف و نهی از منکر را یادآور شد و ادامه داد: تذکر قلبی، ارشاد زبانی و نهایتاً اقدام عملی باید در نظاممندترین حالت ممکن اجرا شود. جایی که هشدارها مؤثر نیست، قانون باید با قاطعیت وارد شود، نه با اغماض و سفارشپذیری.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استاندر پایان با اشاره به عوامل ریشهای بروز جرائم از جمله بیکاری و فقر، اضافه کرد: نمیتوان فقط نهی از منکر صورت گیرد بلکه باید بستر و مسیر صلاح و نجات را هم فراهم کرد. یعنی اگر کسی را از نشستن در جایی نهی میکنیم، باید محل مناسبتری را برای نشستنش فراهم کنیم. رفع آسیبهای اجتماعی نیازمند همکاری نهادهای اشتغالزا و برنامهریزان علمی و میدانی است.
انتهای پیام/