پایگاه خبری ایلام رویداد

ایلام رویداد |مدیرکل تعاون روستایی ایلام گفت: در بخش توسعه روستاها، احداث و ایجاد حدود ۱۶ بازار روستایی در سطح استان در دستور کار قرار دارد.

به گزارش ایلام رویداد؛ حمیدرضا شکری روز دوشنبه در جمع خبرنگاران اظهار داشت: در سال جاری، در پایان برداشت محصولات کشاورزی، شبکه تعاون‌های تحت پوشش استان موفق به خرید ۵۱ هزار تن گندم از کشاورزان شده که از این میزان، تاکنون حدود ۵۰ درصد مطالبات کشاورزان پرداخت شده است.

وی افزود: همچنین تاکنون به میزان ۲۰۶۰۰ تن محصول گلزار خریداری شده که هزینه این محصول بالغ بر ۸۴۵ میلیارد تومان می باشد و تمامی این مبلغ به کشاورزان پرداخت گردیده است.

مدیرکل تعاون روستایی ایلام گفت: علاوه بر این، امسال خرید پیاز تضمینی در دستور کار قرار گرفته است که حدود ۴۰۰ تن پیاز از کشاورزان منطقه دشت عباس خریداری و پیش‌بینی می‌شود حدود ۹۰ درصد مطالبات کشاورزان در هفته آینده پرداخت شود.

ایجاد ۱۶ بازار روستایی در استان ایلام

شکری ادامه داد: در بخش توسعه روستاها، احداث و ایجاد حدود ۱۶ بازار روستایی در سطح استان در دستور کار قرار دارد که از این تعداد چهار مورد در شهر ایلام ایجاد می شود.

وی اضافه کرد: در این راستا جلسات توجیهی و کارگروه‌های مربوطه در شهرستان‌ها و استان برگزار و مکان‌های مورد نیاز نیز مشخص شده است.

مدیر کل تعاون روستایی ایلام با بیان اینکه تعاونی‌هایی که باید در این پروژه‌ها مشارکت داشته باشند معرفی شده‌اند تصریح کرد: در حال حاضر این پروژه با پیشرفت ۳۰ درصد در حال انجام است و امید استا تا دهه مبارکه فجر امسال، این روستا بازارها به بهره‌برداری برسند.

وی هدف از ایجاد روستا بازارها، تامین محصولات کشاورزی برای مصرف در شهرستان‌ها و حذف واسطه‌گری است عنوان کرد و گفت: این مهم به گونه‌ای که تمامی کالاهای کشاورزی تولید شده توسط کشاورزان استان در این بازارها عرضه می‌شود.

شکری ادامه داد: یکی از شاخص‌های مهم در سال‌های اخیر، ایجاد ساختار بازار روستا است. بر اساس دستورالعمل‌های ابلاغ‌ شده در این راستا، در هر شهرستان، گروه‌های اجرایی شامل فرمانداران و عوامل مرتبط تشکیل شده و مکان‌یابی برای ایجاد این بازارها مشخص شده است.

ایجاد سردخانه‌های کوچک مقیاس در استان ایلام

وی اضافه کرد: هدف اصلی از ایجاد سردخانه‌های کوچک در هر شهرستان، کاهش تمرکز و خطرات ناشی از ایجاد یک سردخانه بزرگ در یک نقطه است. تا بتوان حجم محصولات کشاورزی در مدت زمان حداقل یک تا دو ماه مدیریت کرد و از این طریق، امنیت غذایی و پایداری بازار را تضمین نمود.

مدیرکل تعاون روستایی ایلام گفت: همچنین اجرای این سردخانه‌ ها در شهرستان‌ها و مراکز استان‌ها در دستور کار قرار دارد.

وی افزود: تمامی فعالیت‌ها و اقدامات در این حوزه توسط تعاونی‌ها، تشکل‌ها و اتحادیه‌های تحت پوشش تعاون روستایی انجام می‌شود و در این فرآیند، بخش خصوصی در نظر گرفته نشده و تمامی توان و امکانات در اختیار بخش‌های تعاونی و دولتی قرار دارد.

کشت قراردادی ۳۷ هزار هکتار از اراضی کشاورزی ایلام

شکری اضافه کرد: در بخش کشت قراردادی، طی دو سال گذشته، حدود ۳۷ هزار هکتار اراضی کشاورزی به صورت قراردادی در آمده است که این رقم نشان‌دهنده توسعه این نوع کشت است.

وی تصریح کرد: همچنین، طرحی برای مدیریت حجمی آب کشاورزی توسط اتحادیه‌ها و تعاونی‌ها در دست اجرا است، اما تاکنون، در سطح کشور و استان، موفقیت چندانی در اجرای این طرح‌ها در حوزه انتقال و مدیریت آب از مخازن به شبکه‌های آبیاری حاصل نشده است.

مدیرکل تعاون روستایی ایلام گفت: در مجموع، این اقدامات نشان‌دهنده تمرکز بر توسعه کشاورزی پایدار، مدیریت منابع آب، و تقویت تشکل‌های کشاورزی برای بهبود عملکرد و بهره‌وری در استان است.

انتهای پیام/

نویسنده:
سارا میری
همرسانی کنید:

نظر شما:

security code

طراحی و پیاده سازی توسط: بیدسان