ایلام رویداد |در حرکتی نوآورانه و با هدف توسعه فناوریهای بومی، شرکت پالایش گاز ایلام در سه ماهه نخست سال جاری، ۴ پروژه پژوهشی کلیدی را با همکاری مراکز علمی و شرکتهای دانشبنیان به اجرا درآورد. این طرحها که از هوش مصنوعی تا سیستمهای مقاوم در برابر خوردگی را شامل میشود، گامی بلند در مسیر خودکفایی و بهینهسازی فرآیندهای صنعت گاز کشور محسوب میشود.
به گزارش ایلام رویداد به نقل از روابط عمومی؛رئیس پژوهش و فناوری شرکت پالایش گاز ایلام گفت:پالایشگاه گاز ایلام با عقد قرارداد چهار پروژه پژوهشی پیشرفته به ارزش ۳۴ میلیارد ریال، فصل جدیدی از همکاریهای علمی-صنعتی را آغاز کرد.
محسن خزلی با اشاره به اینکه این اقدام در راستای تحقق اهداف اقتصاد دانشبنیان و کاهش وابستگی به فناوریهای خارجی صورت گرفته است، افزود: قرارداد ۴ پروژه پژوهشی به مبلغ ۳۴ میلیارد ریال، ۸ پروژه پژوهشی در حال اجرا به مبلغ ۴۵ میلیارد ریال و از پایان نامه تحصیلات تکمیلی در سه ماهه نخست امسال حمایت شده است.
وی به پروژههای کلیدی اشاره کرد و اظهار داشت: هوش مصنوعی در خدمت بازرسی شامل پروژه تفسیر فیلمهای رادیوگرافی با استفاده از بینایی ماشین و هوش مصنوعی با بیش از ۷ میلیارد ریال که این پروژه با هدف کاهش خطاهای انسانی و افزایش دقت در بازرسی فنی تجهیزات انجام شده است.
وی به مقابله با خوردگی تجهیزات این شرکت اشاره و تصریح کرد: طراحی سامانه پوشش مقاوم در برابر ترکخوردگی هیدروژنی (HIC) با بودجه ۱۳.۵ میلیارد ریال به منظور جلوگیری از ترک خوردگی هیدروژنی HIC فولاد کربنی و افزایش عمر تجهیزات فولادی در محیطهای خورنده انجام می شود.
رئیس پژوهش و فناوری شرکت پالایش گاز ایلام به انرژی هوشمند در این مجموعه اشاره و خاطرنشان کرد: مطالعات پایداری دینامیکی ژنراتورها با ۱۱ میلیارد ریال اعتبار به منظور بهینهسازی پارامترهای سیستم کنترل تحریک در سیستمهای حیاتی پالایشگاه انجام شده است.
خزلی به راهاندازی اضطراری تجهیزات در این واحد صنعتی اشاره کرد و گفت: توسعه روشهای بلک استارت برای نیروگاه با بیش از ۲.۷ میلیارد ریال به منظور تضمین تداوم عملیات در شرایط بحرانی انجام شده است.
خزلی به گستره پژوهش های جاری اشاره کرد و افزود: هماکنون ۸ پروژه دیگر به ارزش ۴۵ میلیارد ریال در حال اجراست که از جمله آنها میتوان به ساخت دستگاه آلتراسونیک وایرلس برای پایش لحظهای خوردگی، حذف ترکیبات سمی از پسابهای صنعتی و تولید کودهای گوگردی از مواد جانبی پالایشگاه اشاره کرد.
رئیس پژوهش و فناوری شرکت پالایش گاز ایلام، با اشاره به پروژه هوش مصنوعی تأکید کرد:این فناوری نهتنها دقت تشخیص عیوب را تا ۴۰ درصد افزایش میدهد، بلکه زمان بازرسیهای دورهای را به یکسوم کاهش خواهد داد.
خزلی افزود: پالایشگاه گاز ایلام با برنامهریزی برای حمایت از پایاننامههای تحصیلات تکمیلی و توسعه همکاری با پارکهای فناوری، بهدنبال تبدیل شدن به قطب پژوهشهای کاربردی در صنعت نفت و گاز در سطح کشور است.
انتهای پیام/