پایگاه خبری ایلام رویداد

ایلام رویداد |مدیر تعاون روستایی استان ایلام از تجهیز بیش از ۵۰ هزار هکتار از اراضی آبی ایلام به شبکه کانالهای مدرن و سیستم های نوین آبیاری تحت فشار و زهکشی خبر داد.

به گزارش ایلام رویداد؛حمیدرضا شکری در اولین جلسه شورای رفع موانع و مشکلات تعاون روستایی استان اظهار داشت: با هدف بهره برداری بهینه از منابع آب و خاک کشاورزی و افزایش بهره وری تولید محصولات کشاورزی در گام اول، بیش از ۵۰ هزار هکتار از اراضی آبی استان ایلام که مجهز به شبکه کانالهای مدرن آبیاری و زهکشی و سیستم های نوین ابیاری تحت فشار می باشند در قالب ۲۹ الگوی نظام بهره برداری، توسط این مدیریت ساماندهی شده است که در سطح کشور کم نظیر است.

وی افزود: در گام دوم، این مدیریت با همکاری سازمان مرکزی تعاون روستایی کشور و اتحادیه تعاونی های تولید مرکزی، فاز دوم اجرای طرح ۵۰ هزار هکتاری کرخه ایلام را با هدف عملیاتی نمودن طرح توانمند سازی مدیران عامل و اعضای تعاونی های تولید اراضی آبی استان در دست اقدام دارد.

مدیرکل تعاون روستایی ایلام گفت: با اجرای برنامه های آموزشی و کاربردی، اهداف تکمیلی و بر زمین مانده این طرح را در دستور قدام دارد، که از مهمترین اقدامات این طرح، پیاده سازی و ایجاد گروه های “هم اب” در داخل مزارع کشاورزی و مدیریت تحویل حجمی آب و مصرف بهینه آن در سطح مزارع می باشد که در حال عملیاتی شدن توسط این مدیریت می باشد.

شکری ادامه داد: اجرای این طرح یکی از شاخص های اصلی توانمند سازی شرکت های تعاونی تولید در طرح احیاء و توسعه استان است،  افزایش راندمان مصرف آب کشاورزی و ارتقاء تولید محصولات کشاورزی از مهمترین دستآوردهای اجرای این طرح بشمار می رود.

در ادامه طباطبایی معاون دفتر نظام های بهره برداری سازمان مرکزی ضمن ابراز خرسندی از برگزاری جلسه بر نقش و اهمیت شرکت های تعاونی تولید روستایی در توسعه پایدار  بخش کشاورزی استان، تعامل بیش از پیش این تشکل ها در استفاده بهینه از منابع آب و خاک و بهره وری مناسب در بخش کشاورزی تاکید نموده و خواستار توجه بیش از پیش جهاد کشاورزی استان برای تسهیل در امور قابل واگذاری به تعاونی ها شد.

راعی رئیس گروه تعاونی های تولید دفتر نظام های بهره برداری گزارش در خصوص اقدامات انجام شده در طرح توانمند سازی و مهمترین انتظارات شرکت های تعاونی تولید روستایی را ارایه و خواستار توجه ویژه به مباحث تحویل حجمی آب و تشکیل گروه های هم آب و ایجاد  واحد صنایع تبدیلی و تکمیلی در هر تعاونی  برای  توسعه و تقویت تعاونی ها شدند.

در ادامه اعضای شورای استان،  بر حسب دستورات جلسه به بیان دیدگاه های خود در مورد مستند سازی ساختمانهای تعاونی تولید، نحوه قرار داد تحویل حجمی آب، تعرفه برق بخش کشاورزی، اجرای نواقصات باقیماتده عملیات اجرایی طرح احیاء و توسعه اراضی کشاورزی، آموزش های فنی و کشاورزی، ایجاد مراکز خدمات بخش خصوصی، واگذاری مراکز نهاده های کشاورزی مورد نیاز برای این پروزه پرداختند و پس از بحث و تبادل نظر بر رفع موانع و مشکلات مطروحه، مصوبات لازم تدوین گردید.

انتهای پیام/

نویسنده:
سارا میری
همرسانی کنید:

نظر شما:

security code

طراحی و پیاده سازی توسط: بیدسان