پایگاه خبری ایلام رویداد

چوار؛ مهد مهربانی و مهمان نوازی؛

برای شهرستانی که فرهنگ مردمانش با صنعت پیوند خورده است!

۱۴۰۱/۰۴/۰۹ ۱۸:۰۶ چاپ

ایلام رویداد | به گزارش پایگاه خبری ایلام رویداد به نقل از پایگاه خبری راسان خبر؛ مهمان‌نوازی و میزبانی آوارگانی که در طول سال شهر ایلام را ترک کرده و عمدتاً در شهر چوار و روستاهایش، مناطق دالاب، تجریان، تنگ‌حمام، آبزا، مورت، سلطان‌آباد و...  سکنی گزیده بودند، یکی از برجسته‌ترین افتخارات مردم شهرستان چوار در طول سالهای دفاع مقدس است.


آن‌زمان که خانه‌های ساده و روستایی خود را در اختیار اقوام و‌ دوستان ساکن ایلام گذاشتند، زمین‌های کشاورزی خود را محل اسکان چادرهای مهمانان کرده بودند، مردمانی که خالصانه همدم و همراه شادی‌ها و شیون‌های تمام ایلات و طوایف بودند.


کمتر کسی هست که در آن زمان زیسته باشد و از روزهای پر هیاهوی چادرنشینی در سایه‌سار بلوط‌های تجریان و دالاب و هم‌نشینی با مردمان خونگرم شهرستان چوار خاطره نداشته باشد.!


ضمن اینکه باید از منطقه ششدار یاد کرد که هم پناهگاه مردم و هم محل استقرار و اعزام رزمندگان اسلام از سراسر کشور بود و مردم این شهرستان سخاوتمندانه بخش اعظمی از زمین‌های کشاورزی خود را جهت حفظ خاک وطن به نهادهای نظامی بخشیدند.


در سالهای پس از جنگ‌ هم وقتی زمان توسعه و بازسازی فرارسید بازهم این مردم بودند که زمین‌های خود را جهت ساخت بزرگترین شهرک صنعتی استان اختصاص دادند و پس از آن زمینه را برای استقرار پالایشگاه گاز، پتروشیمی و سد فراهم کردند.


 و امروز می‌توان شهرستان چوار را قطب صنعت استان نامید که در دل خود میزبان هزاران نفر از شاغلان این صنعت هستند و یکبار دیگر همچون سالهای جنگ و آوارگی «مهمان‌نوازی» را معنا کرده‌اند.


مردم این دیار صبورانه و خالصانه دوران گذار سنت به مدرنیته و معضلات طبیعی حضور صنعت در منطقه و مهاجرت غیربومی‌ها و...  را به خوبی و با سلامت گذرانده‌اند و طی سالهای اخیر با توسعه فکری و فرهنگی مردم این شهرستان می‌توان این دیار را دیاری نامید که به خوبی مردمانش با زندگی صنعتی خود را وفق داده و امنیت اجتماعی و فرهنگی و اقتصادی خاصی بر این شهرستان حاکم است.


مردم شهرستان چوار به  امید توسعه اقتصادی استان و آینده روشن فرزندان‌شان، سالهاست از شغل کشاورزی و دامداری و زمین‌های اجدادی خود گذشته‌اند و آسیب‌های زیست‌محیطی صنایع را هم تحمل کرده‌اند، بنابراین انتظار دارند پس از استقرار صنایع آلاینده، صنایع سودآور، پراشتغال و بدون آلودگی مانند «پارک پروپلین» را هم‌ داشته باشند و چرخه صنعت در این شهرستان صنعتی کامل شود.


خصوصاً که این شهرستان تمام زیرساخت‌های لازم مانند: زمین، آب، برق، مجاورت پتروشیمی، راه امن و نزدیک و از همه مهمتر مردمانی که با زندگی صنعتی عجین شده و فرهنگ غنی و مهمان‌نوازی خود در مقاطع مختلف اثبات کرده‌اند.


 مسئولان و متولیان هم نباید اجازه بدهند مسائل حاشیه‌ای بر توجیهات فنی و اقتصادی طرح های صنعتی غالب شود و اجازه بدهیم سرمایه‌گذاران خودشان مسیر درست سرمایه گذاری را انتخاب کنند.

http://rasankhabar.ir/?p=69390


انتهای پییام/

نویسنده:
حمید حیدرپناه، دکترای جامعه‌ شناسی فرهنگ
همرسانی کنید:

نظر شما:

security code

طراحی و پیاده سازی توسط: بیدسان