پایگاه خبری ایلام رویداد

 مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری ایلام؛

چرای بی رویه دام، مهمترین عامل تخریب مراتع ایلام است

۱۴۰۱/۱۰/۲۰ ۱۸:۲۶ چاپ

ایلام رویداد | مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری ایلام گفت: چرای بی رویه دام، مهمترین عامل تخریب مراتع ایلام است.

به گزارش ایلام رویداد؛ ابراهیم پیرزادیان روز سه شنبه در کارگاه آموزشی قوانین و مقررات بهره برداری از مراتع استان اظهار داشت: ظرفیت چرای دام در مراتع استان ۵۰۰ هزار واحد دامی است که در حال حاضر دو میلیون و ۵۰۰ هزار واحد دامی از آن استفاده می کنند و این چرای بیش از ظرفیت مهمترین عامل تخریب مراتع در استان می باشد.

وی افزود: تعداد واحد دامی در سطح مرتع باید متناسب با تولید علوفه باشد بنابراین برای تولید محصولات دامی به میزان قابل قبول، باید به حفظ تعادل زیستی دقت شود.

مدیرکل منابع طبیعی ایلام در ادامه به حفاظت آب و خاک به عنوان مزیت مراتع اشاره کرد و افزود: پوشش گیاهی باعث افزایش نفوذپذیری آب در خاک، ممانعت فرسایش آبی و بادی خاک شده همچنین اراضی کشاورزی، باغات و سایر زیرساخت ها را از تخریب می رهاند.

مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور نیز ضمن تقدیر و تشکر از مدیران کل و مجموعه همکاران در گذشته و حال گفت: از آنجائیکه اهمیت مرتع کمتر از جنگل نیست باید نسبت به ایجاد حساسیت در قبال مرتع در بین مردم اهمیت داد.

ترحم بهزاد افزود: سهیم کردن عشایر، روستائیان و دیگر بهره برداران در اجرای طرح های حفظ و احیاء مراتع از طریق آگاه سازی آنان نسبت به اهمیت این منابع در اقتصاد، اقلیم و زندگی ساکنان استان می تواند راهکاری مؤثر در متوقف کردن روند تخریب عرصه های طبیعی باشد.

وی به اهمیت مراتع و نقش آن در حفظ آب و خاک و تولید گوشت ارگانیک و حمایت لازم بهره برداران مرتعی اشاره کرد و افزود: حفاظت و بهره برداری اصولی از عرصه های مرتعی موجب ارتقاء معیشت بهره بردار می شود.

 معاون فنی اداره کل منابع طبیعی ایلام ضمن ارائه توضیح کاملی از وضعیت مراتع استان گفت: بدون شک بهره برداری بی رویه و نگاه اقتصادی صرف بدون تلاش برای حفظ و احیای منابع طبیعی به ویژه مراتع می تواند زمینه ساز نابودی این بخش از منابع طبیعی و در نتیجه افزایش آلاینده ها، ریزگرد ها، سیل، رانش زمین و کاهش تولید سالانه باشد.

فتحی افزود خوشبختانه چهره های موفق کشوری از بین مجریان و بهره برداران در استان ایلام حضور دارند که نقش مهمی را در جلوگیری از تخریب مراتع و بهبود وضعیت آن ها ایفا نموده اند.

انتهای پیام/

نویسنده:
سارا میری
همرسانی کنید:

نظر شما:

security code

طراحی و پیاده سازی توسط: بیدسان