ایلام رویداد |مسئول کمیته ی فرهنگی آموزشی بانوان اربعین ایلام درجلسه ای که با همکاری هیات اندیشه ورز بسیج مداحان برگزار شد؛گفت: بانوان در بزرگداشت عزای اهل بیت علیهمالسلام سابقه طولانی و درخشانی دارند
به گزارش ایلام رویداد؛مریم بیگ محمدی اظهار داشت: بانوان در بزرگداشت عزای اهل بیت علیهمالسلام سابقه طولانی و درخشانی دارند. با اینکه خانمها نسبت به آقایان محدودیتهایی داشتند؛ اما این موضوع باعث نشده که عواطف و احساسات خود را به مصیبتهای اهل بیت نشان ندهند.
مریم بیگ محمدی اظهار : اگر بخواهیم سابقه عزاداری بانوان را از آغاز تا امروز بررسی کنیم، باید بگوییم نخستین کسانی که برای حضرت سیدالشهداء (ع) عزاداری کردند، بانوان بودند. گویا روز عاشورا بعد از شهادت امام حسین (ع) زنان حرم امام و بانوان بازمانده حادثه کربلا جمع شدند و در رثای امام حسین (ع) شروع به عزاداری و نوحهخوانی کردند.
وی ادامه داد: عصر روز یازدهم محرم هم، زمانی که کاروان اسرای امام حسین (ع) جمع شدند، حضرت زینب(س) نوحه خواند. مرثیهخوانی حضرت، آن چنان سوزناک بود که دوست و دشمن را به گریه انداخت. کاروان اسرای کربلا وقتی وارد کوفه شد باز هم بانوان بزرگوار دین، حضرت زینب و فاطمه دختر امام حسین سلاماللهعلیهما بین مردم خطبه میخواندند و برای امام روضهخوانی میکردند؛ به گونهای که مرد و زن با شنیدن سخنانشان به شدت میگریستند.
وی خاطرنشان کرد:نقش تربیتی بانوان ستایشگر در عرصه تبلیغ، غیر قابل اغماض است چراکه مخاطبان اصلی بانوان ستایشگر، مادران امروز و فردا و به معنای اخصّ کلمه، متولیان تربیتی نسل آینده محسوب میشوند از این رو اثرگذاری و ارتقاء سطح بینش و باورهای مذهبی این طیف از مخاطبان، تأثیر بسزایی بر فرهنگ عموم جامعه خواهد گذاشت. براین اساس نقش بانوان ستایشگر در این خصوص ، برجسته و ستودنی است.
مسئول کمیته ی فرهنگی آموزشی بانوان اربعین اظهار داشت: از ویژگیهای بارز روضههای خانگی که با محوریت بانوان برگزار میشود حضور کودکان و فرزندان همراه مادران است و از این منظر، فرزندان همراه بانوان تأثیرات چشمگیری از حس و حال مراسم دینی خواهند پذیرفت که سرمنشاء تعاملات آینده زندگیشان میشود.
مریم بیگ محمدی تصریح کرد: بدون شک فرزندی که ناگزیر به همراه مادر در جلسات مذهبی شرکت میکند، علاوه بر اینکه لحظاتی از معرض آلودگی رسانههای مجازی فارغ میشود و متقابلاً امکان بهرهمندی از رسانه حقیقی شیعه و نقش سازنده منابر و مواعظ آیینی برخوردار میشود و همین برخورداری از معارف والای شریعت کافی است که تا نسل آینده مجهز به سپری برای در امان ماندن از تهاجمات فرهنگی بیگانگان شود.
وی در بخش پایان سخنانش بر مواردی همچون لزوم کاهش آسیبهای مداحی، بیان حماسی واقعه کربلا، رعایت مسائل تاریخی عاشورا، بهترشدن مضامین و محتوای اشعار شاعران و مداحان تاکید کرد.
انتهای پیام/